Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Юни » 6 » Моника Метева от ІІ СОУ спечели екскурзия до Москва
08:40
Моника Метева от ІІ СОУ спечели екскурзия до Москва

Петдневна екскурзия до Москва спечели Моника Метева, завършваща ХІІ клас, от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Това е най-голямата награда в юбилейния Десети Национален ученически конкурс на тема „Не се гаси туй, що не гасне“. Моника участва в него със свое есе. На 4 юни 2016 г. на тържествена церемония в Националния военно-исторически музей в София тя получи своите грамоти лично от Патрона на конкурса – първия космонавт на България – ген. Георги Иванов.

В състезанието участваха около 3000 ученици от цялата страна - с реферати, есета, мултимедийни проекти, журналистически материали, разкази, стихове, рисунки. От тях само четирима ще имат щастието през август да отидат на екскурзия до Москва, осигурена от Руски фонд за мир.

Съорганизатори на конкурса са Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители, Националния Дворец на децата и Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН.

Ръководител на Моника е Йорданка Филева – главен учител по български език и литература.

 

Категории: Конкурси | Views: 1121 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar