Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Март » 24 » На Екоклуб с родители във Второ СУ „Проф. Н. Маринов” гр. Търговище
14:07
На Екоклуб с родители във Второ СУ „Проф. Н. Маринов” гр. Търговище

С голям интерес от страна на учениците се проведоха занятията под ръководството на родители в група „Екоклуб” по проект „Твоят час”. Отбелязахме Световния ден на водата заедно с майката на Елиз Ереджебова, ученичка от VІІ в клас. Г-жа Гюлтен Халилова, медицинска сестра в Детско отделение на МБАЛ гр. Търговище, беше наш гост по темата „Водата, която пием”. В непринуден разговор с учениците г-жа Халилова обясни значението на водата за живота и здравето на човека, необходимостта от пиенето на достатъчно количество, както и представи интересни случаи от своята професионална практика.

В навечерието на Световната инициатива „Часът на Земята” своята съпричастност сподели с нас г-жа Ремзие Ахмедова, по професия фризьор, майка на Берна Исмаил от VІІ б клас. Заедно обсъдихме историята, проявите и резултатите от събитието, което осъществяват милиони хора по света в последната събота на месец март. Нурджан Мехмедова от VІІ в клас представи изработения от ученици от Екоклуба постер „Включи се в Часа на Земята”, с разпространението на който ще популяризираме инициативата сред училищната общност на нашата междинна продукция.

Едновременно с това, учениците от Екоклуба продължават своята подготовка за предстоящата изложба, посветена на Деня на Земята – 22 април, изработвайки фигури от отпадъчни и природни материали.

 

Елина Богословова ръководител на Екоклуба

Категории: Твоят час | Views: 916 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar