Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2011 » Август » 24 » НА ФЕСТИВАЛ В РУМЪНИЯ
15:02
НА ФЕСТИВАЛ В РУМЪНИЯ
     С три награди се завърна танцовия състав при ІІ СОУ"Проф.Никола Маринов" с художествен ръководител и хореограф Иванка Василева от първото си международно участие.


По покана на Министерството на образованието и Палата на децата в Куртеа де Аргес – Румъния, танцьорите на училището участваха в VІІІ Международен танцов фестивал , който се проведе от 16 до 20 август 2011 година. Организаторите на фестивала дадоха висока оценка на изпълненията, танците от България предизвикваха бурни аплодисменти сред многобройната публика. Добрият образ, който създадоха учениците на срещата с кмета на града, с участието си в дефилето, с концертните си изяви се изрази с покана към директора на ІІСОУ "Проф.Никола Маринов" за дълготрайно сътрудничество и културен обмен.


Наред с тежката фестивална програма, танцьорите имаха възможност да посетят исторически забележителности, както в региона на Куртеа де Аргес,  така и в столицата –Букурещ. 


Категории: Конкурси | Views: 962 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar