Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Октомври » 16 » „На книгата – с любов“ – от деца и родители
11:09
„На книгата – с любов“ – от деца и родители

Във връзка със „Седмицата на партньорството между училището и родителите", организирана във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, на 15.10.2015 г. учениците от ІІІ а и ІІІ б клас, с класни ръководители Антоанета Йорданова и Дияна Стоянова, посетиха Регионалния исторически музей. Във възрожденската класна стая всички участваха в един незабравим урок на тема „С любов към книгата“. Заедно със своите родители децата четоха откъси от любимите си книжки, рецитираха стихове за буквите, книгите и родината, казваха пословици и поговорки за учението и знанието. Възрастните задаваха гатанки, а някои от тях споделиха спомени за своята първа прочетена книга. Малки и големи си припомниха правилата "Пази книгата!".

Класната стая в музея се изпълни с възрожденски дух, с любов към просветата, с преклонение пред словото – ценности, които родителите и учителите искат да предадат на децата.

Чрез сътрудничеството между всички заинтересовани страни децата се насърчават да четат и да усъвършенстват своите езикови умения, а родителите – да ги подпомагат в общуването им с книгата.

Изявата на третокласниците е включена в училищния план за насърчаване и повишаване на грамотността в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2015-2016 година.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 983 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 1
avatar
1 teod2006tgbg • 20:30, 19.10.2015
a i b klas vethna druzhba
biggrin smile
omForm">
avatar