Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2011 » Септември » 21 » Национален конкурс на тема "Гражданско образование и формиране на идентичности"
11:20
Национален конкурс на тема "Гражданско образование и формиране на идентичности"

    Йорданка Филева – главен учител по български език и литература във Второ СОУ «Проф. Никола Маринов» гр. Търговище – спечели І награда в организирания от МОМН национален конкурс за учители с добри педагогически практики по гражданско образование на тема «Гражданско образование и формиране на идентичности».   

  Разработката на Й. Филева е на тема «Възможности за осъществяване целите на гражданското образование чрез обучението по български език и литература в гимназиален етап”. Тя съдържа моменти от дългогодишната педагогическа практика на преподавателката относно възможностите за интегриране на обучението по български език и литература и по гражданско образование. Предлага някои отговори на въпроса, как чрез обучението по български език и литература може да се работи за възпитаване в толерантност и диалогичност към другия, като при това се запазват патриотичното чувство и съзнанието за собствена културна и национална идентичност. 

Категории: Конкурси | Views: 1076 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar