Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2011 » Юни » 6 » Националeн конкурс „От раждането до годежа”
10:47
Националeн конкурс „От раждането до годежа”

Двама ученици от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” бяха отличени в Националния конкурс „От раждането до годежа”, организиран от Националния дворец на децата, София.

За своите есета грамоти и предметни награди получиха:

ІІ място -  Цветелина Петрова Бонева ХІІ б кл.

ІІІ място - Мирослав Станимиров Станев ІХ б кл.

 

Конкурсът се осъществява в  три направления – слово; живопис, графика, пластика; приложно изкуство. В него участват ученици от 6 до 18 г.

Периодът от раждането до годежа е закономерен етап в човешкия живот, а обичаите и обредите, свързани с него, са част от единната структура на празничната семейна обредност. Обредните практики, персонажи и реквизити са изключително богати и интересни. Те разкриват красотата на далечната, но и съвременна българска културна система, свързана с раждането, израстването и съзряването на детето.

 

Категории: Конкурси | Views: 777 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar