Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2009 » Ноември » 24 » Национален литературен конкурс "Духът на българина"
12:32
Национален литературен конкурс "Духът на българина"

            „Духът на българина” - това бе темата на Националния литературен  конкурс, на който младите ни таланти отлично представиха своето училище. Те са ученици от 12 б кл., профил „Хуманитарен”. Поредната си победа дванадесетокласниците посвещават на две важни събития - 130 год. от рождението на проф. Никола Маринов, чието име училището ни с гордост носи, и  75 год. от преименуването на Ески Джумая в Търговище.

          Резултатите от конкурса бяха отчетени в гр. Силистра, където победителите получиха грамоти и предметни награди. Организатори са Център за работа с деца и Районен инспекторат на образованието към МОМН в гр. Силистра съвместно с Национален дворец на децата – София и Община Силистра.

          В надпреварата участваха около 200 ученици от цялата страна със стихотворения, есета, разкази. Председател на журито бе доц. д-р Радослав Радев от Великотърновския университет „Кирил и Методий”. В своята възрастова група литературните творци от нашето училище заеха следните места:

  за есе:

първо място – Ивелина Карацонева

второ място – Галя Крумова

трето място – Селин Мустафова

за стихотворение:

трето място – Петър Иванов.

              

Честито на победителите!

Категории: Конкурси | Views: 1052 | Добавено от: Draganova | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar