Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Декември » 19 » Онлайн дъска в обучението по български език и литература
09:25
Онлайн дъска в обучението по български език и литература

Безплатен и достъпен онлайн инструмент използват ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище за изпълнение на различни  задачи в часовете по български език и литература и вкъщи - Padlet /виртуална дъска/. Шестокласниците проведоха дискусия за това, коя е най-невероятната мечта на човека, свързана с фантазиите. Гласуваха на виртуалната дъска и почти единодушно решиха, че това е „машината на времето“. С интерес учениците и от осми клас изпълняват задачите, „закачени” от Галина Димитрова – учител по български език и литература.

Приложението е особено полезно за осъществяването на обратна връзка с учениците. То им дава възможност да „закачат” своите отговори на виртуалната дъска чрез мобилните си телефони, след което да дискутират в час по дадена тема. На дъската може да се пише по определена тема, да се споделят документи, изображения, видео, линкове. Чрез Padlet се откликва на интереса на учениците към информационните и комуникационните технологии и се повишава тяхната мотивация за учене.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 797 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar