Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Март » 1 » Открит урок по литература и методическа среща на учители от Област Търговище във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“
09:53
Открит урок по литература и методическа среща на учители от Област Търговище във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“

На 28.02.2017 г. във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се проведоха открит урок по български език и литература и методическа сбирка с млади и новоназначени учители от Област Търговище. Урок в VІ клас на тема „Принцът и просякът“ – сюжет и характеристика на героите“ изнесе Галина Димитрова – учител по български език и литература във Второ СУ Търговище, който бе основа за професионалния разговор между присъстващите. Димитър Петров – старши експерт по български език и литература в РУО Търговище – подчерта, че урокът е замислен и реализиран много добре, което показва желанието на младите учители да водят учениците си към успех. Галя Панайотова – директор на Второ СУ – акцентира върху колегиалните отношения и приемствеността в екипа на учителите по български език и литература. Младите учители от Антоново, Омуртаг, Лиляк, Руец, Вардун, Голямо Ново, Надарево, Плъстина и др. споделиха за трудностите в своята работа – обучението на билингви, четивната грамотност на учениците, работата с родителите, новата нормативна база. Обсъдени бяха някои моменти, свързани с учебната програма в V клас и НВО в VІІ клас.

 

Йорданка Филева – главен учител

Views: 1466 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar