Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Април » 11 » Педагози участваха в семинар за Европейския съюз
07:48
Педагози участваха в семинар за Европейския съюз

Трима педагози от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище взеха участие в семинара на тема „Регионален дебат за Европа – ползите от членството в Европейския съюз за европейските граждани“, който се проведе в Курортен комплекс „Свети Константин и Елена“ Варна, от 4 до 6 април 2016 г. Това са Йорданка Филева – главен учител по български език и литература, Николинка Петкова – старши учител по биология и здравно образование и Емилия Иванова – старши учител по география и икономика.

Огнян Златев – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, откри събитието. Гл. ас. д-р Иван Начев, Център "Жан Моне" по европейски политики, НБУ презентира по интересен начин темата „Институции на ЕС. Европейското гражданство и четирите свободи на движение“. Доброволци от Младежки Екип Европа представиха младежко познавателно списание, Ploteus – портал за възможностите за обучение в европейското пространство, портал eTwinning“, програма „Еразъм+”, европейска книжарница. Под ръководството на Петър Нацев, ръководител на екип "Информация и комуникация", Европейска комисия – Представителство в България, всички присъстващи на семинара участваха в интерактивна симулационна игра за Европейския съюз.

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 642 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar