Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2011 » Ноември » 22 » ПОБЕДА НА ВЕЧНО ТЪРСЕЩИЯ ДУХ
15:59
ПОБЕДА НА ВЕЧНО ТЪРСЕЩИЯ ДУХ

На 19 и 20 ноември 2011г. ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” имаше честта и удоволствието да бъде домакин на ІV Национално  състезание   „ Ключови компетентности по природни науки” на тема: „ Бит и култура на старите българи”.

Тук си дадоха среща 120 ученици и учители от цяла България. 

Участниците от  област Търговище бяха избрани с кастинг, на който учениците от ІІ СОУ се класираха на първите места. Те бяха подготвени за състезанието от учителите от Методично обединение „Природни науки и екология”: М. Мирчев, З. Мирчева, Н. Петкова, Ел. Богословова, М. Илиева, Г. Русева, Ем. Агова и със специалното съдействие на учителя по история и цивилизация М. Вълчева. 

Отборите бяха формирани на случаен принцип. Състезанието протече в два дни и в два кръга: теоритичен и практически. Задачите бяха много интересни, провокиращи знанията и интереса на учениците.

Членове на уважаемото жури бяха преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и учители. Оценяваха се компетентност, изчерпателност на решението, оригиналност на представянето на резултатите. Класирането беше отборно.

Горди сме да заявим, че учениците от Търговище спечелиха златен, сребърен и бронзов медал, от които златен за Георги Тотев – ученик от ІХа клас на ІІ СОУ и бронзов за Ирена Мирчева – ученичка от VІІІв клас на ІІ СОУ. Третата наша участничка - Стелияна Николова от ІХа клас, също се представи достойно.

Убедени сме, че състезанието сложи началото на много нови  приятелства и остави  незабравими спомени за всички участници.

Наградените ученици са наша гордост, удовлетворение и вдъхновение за бъдещи успехи!

ФОТОАЛБУМ

Албум във Facebook

Категории: Конкурси | Views: 809 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar