Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Април » 17 » Поклон пред „Вечната и святата”
13:16
Поклон пред „Вечната и святата”
На 16. 04. 2013 г., точно на рождения й ден, отбелязахме  120 години от рождението на Елисавета Багряна. Събитието се осъществи от Методическите обединения по български език и литература и изобразително изкуство. Музикалното оформление беше дело на г-жа Петя Димова, преподавател по музика. Ученици от V и VІ клас с изучаване на изобразително изкуство представиха свои картини, вдъхновени от стихове на Багряна. Ученици рецитираха любими стихотворения. Ебру Айдънова от втори клас с вдъхновение рецитира „Обичам те, родино”. Ученици от Художествено – творчески клуб „Добротворчество” представиха в презентация моменти от живота на Багряна. Лични творби, вдъхновени от творческите идеи на поетесата прочетоха Цанка от 12 клас и г-жа Ирина Ризова  - преподавател по български език и литература.
Във Второ СОУ – училището, подготвящо таланти, става вече традиция да се съчетават възможностите на отделните изкуства в образованието на учениците. А това, безспорно, възпитава и ценности – така нужни във времето, в което живеем.Зорница Апостолова –
 Председател на МО по бълг.език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 667 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar