Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 10 » През Националната седмица на четенето – дискусия „Литературата – сцена на живота“ във ІІ СОУ Търговище
12:12
През Националната седмица на четенето – дискусия „Литературата – сцена на живота“ във ІІ СОУ Търговище

„Литературата – сцена на живота“ бе темата, по която дискутираха на 8.ХІІ.2015 г. учениците от Х г клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов, с преподавател Здравка Радева – главен учител по български език и литература. Те прочетоха любими откъси от безсмъртните творби на западноевропейската литература – „Дон Кихот“ от Сервантес, „Хамлет“ и „Ромео и Жулиета“ от Шекспир. Обобщавайки наученото, учениците изведоха идеята, че и съвременните млади хора се вълнуват от нравствените проблеми на Ренесанса - приятелството, любовта, предателството, свободата, смисълът на живота и др. Десетокласниците се превъплътиха в образи на любими герои и превърнаха литературните страници в сцена на живота.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 454 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar