Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Март » 8 » Проектно-базираното обучение по история и цивилизация
11:06
Проектно-базираното обучение по история и цивилизация
Проектно-базираното обучение по история и цивилизация
На 6 март 2013 г. учениците от IX в клас на II СОУ "Проф. Никола Маринов"  представиха свои проекти върху учебното съдържание по история. Пред съученици, родители и учители, в актовата зала на училището, девет екипа демонстрираха знания и умения по разнообразни теми, избрани според интересите на деветокласниците: Ирена, Ивайло, Имрел и Теодора - "Жана Д' Арк - Орлеанската дева”; Атанасия, Бояна и Десислава - "Великите битки в историята на Първото българско царство"; Симона и Есин - показаха своя препис на средновековната летопис "Манасиева хроника"; Деница, Силвена, Невена и Мария представиха макет на Боянската църква и реплика на два от най-известните стенописи на ктиторите на църквата; Сара и Елица предложиха свой вариант на историята на тамплиерите; Драго, Жоро, Джемал и Галин, с доза хумор, пожелаха учебникът по история да бъде по-кратък и във вариант на комикс; два от екипите представиха клипове за кръстоносните походи и рицарите. Присъстващите видяха много творчески продукти, създадени от учениците – макети, видео клипове, постери, комикси и др.
Проектно-базираното обучение по история дава възможност учениците да овладеят по-задълбочено концептуалния апарат на дисциплината, да изградят самостоятелно отношение към конкретни теоретични схващания и да ги приложат на практика. По този начин се стимулират и техните познавателни интереси. Опитът на Катя Цветкова, преподавател по история и цивилизация, е още едно доказателство, че  във ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” се използват съвременни принципи и подходи в обучението. 


Категории: Иновативни практики | Views: 1684 | Добавено от: MRebi | Rating: 4.2/5
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar