Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Февруари » 25 » Против насилието – и третокласниците от ІІ СОУ Търговище
12:41
Против насилието – и третокласниците от ІІ СОУ Търговище

На 24.02.2016 г. за поредна учебна година учениците от ПИГ – ІІІ клас, при ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище, отбелязаха Деня на розовата фланелка. Те изработиха стикери, с което символично заявиха своята позиция за неприемане на тормоза в училище и казаха „НЕ” на насилието.

В часовете по дейности и интереси те споделиха мнения за проявите на агресия у свои съученици и възможността за подобряване на тяхното поведение. Възпитателите им напомниха повода за отбелязване на този ден, когато през 2007 г. в едно училище в Канада съучениците на дете, облякло розова фланелка, претърпяло насилие от страна на свой съученик. На следващия ден петдесет деца обличат такива, в знак на съпричастност към своя съученик и несъгласие с тормоза в училище.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 718 | Добавено от: Rebi | Rating: 2.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar