Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 10 » Първокласници и петокласници четоха заедно
13:00
Първокласници и петокласници четоха заедно

Първокласници и петокласници от Второ средно общообразователно училище „Професор Никола Маринов” град Търговище се потопиха в света на приказките. Това се случи по време на съвместен час по български език и литература. Събитието е част от Националната седмица на четенето.

Каките и батковците от 5 Б клас с класен ръководител Галина Димитрова бяха гости на малчуганите от 1 А клас с класен ръководител Милена Тенчева. Петокласниците прочетоха българската фолклорна приказка „Тримата братя и златната ябълка”, която се изучава в часовете по литература в 5 клас. Преди това те не пропуснаха да отбележат, че все още много обичат да четат приказки, въпреки че са пораснали. Първолаците също показаха своите умения да четат и да разделят правилно думите на срички.

Милена Тенчева изненада петокласниците като ги предизвика да съставят рими и строфи по зададени от нея думи. Своите умения доказаха Азра, Деси и Дилек, които само за 1 минута успяха да се справят със задачата и впечатлиха малките си домакини.

Инициативата завърши с изпълнения на песните „Шаро и първият сняг” и „Приятелство”.

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 769 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar