Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Април » 18 » Разговор за добрите обноски - между третокласници и педагогическия съветник във ІІ СОУ
08:16
Разговор за добрите обноски - между третокласници и педагогическия съветник във ІІ СОУ

Вълнуваща среща се състоя на 15.04.2016 г. между учениците от ПИГ – ІІІ клас, със старши възпитател Антоанета Стоянова, и Стойне Калайджийски - педагогически съветник в училището.

С приказката „Дърварят и мечката” учениците бяха провокирани да изкажат мнения относно постъпките на героите. Те дадоха примери от своето ежедневие в училище, у дома, обсъждаха действията на своите приятели. Децата разговаряха за това, кога изказваме молба, благодарност и извинение. Стигнаха до извода, че силен човек е този, който с добри думи и дела може да спечели повече приятели.

Педагогическият съветник покани децата в своя кабинет и ги призова да се обръщат винаги към него, когато искат да си поговорят с верен приятел.

Подобни срещи спомагат за превенция на агресията, тормоза и насилието.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 564 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar