Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2009 » Ноември » 26 » Регионална програма "Аз умея здравословно да живея"
16:18
Регионална програма "Аз умея здравословно да живея"

Учениците от всички паралелки на втори клас работят по регионалната програма на  отдел Опазване на общественото здраве към РИОКОЗ „Аз умея здравословно да живея”. Обучението е с продължителност четири години, като започна в първи клас .  

         Акцентите падат върху знания за здравословното хранене, хигиената на хранене и нуждата от двигателна активност у децата.

На учениците се дава възможност по достъпен и нагледен начин да покажат нивото на своите познания и да да получат нови свързани с необходимостта от хранене; навици за прием на умерено количество храна; занания за тъмните видове хляб; храни с ниско съдържание на мазнини; здравословността на плодовете и зеленчуците и осъзнаване необходимостта от консумиране на мляко и млечни продукти.

Попълването на анонимни анкети е един от начините за установяване нивото на усвоените знания.

Всяка година се организират състезания по здравословно кулинарство. На 27.11.2009г ще се проведе конкурс за най-красив здравословен сандвич, който е част от мероприятията на РИОКОЗ във връзка със Седмицата на здавословното хранене . По този повод във централното фоае на училището през Цялата седмица се излъчва и презентация, която е на вниманието на всички ученици и родители .

Категории: Приключили проекти | Views: 1273 | Добавено от: Draganova | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar