Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 2 » С червени лентички на 1 декември във Второ СОУ гр.Търговище
11:56
С червени лентички на 1 декември във Второ СОУ гр.Търговище

По традиция и тази година ІІ СОУ „Проф. Н. Маринов” в партньорство с РЗИ Търговище се включиха в Националната АНТИСПИН кампания, която се провежда под мотото: "Нулева стигма, нулева дискриминация".   Надсловът  напомня, че всеки може да стане жертва на ХИВ и призовава към преосмисляне на стереотипите, оспорване на митовете, свързани със СПИН и преодоляване на невежеството.

Учениците Арзу Шенол, Росица Спасова, Нурай Мустафова, Томислава Димитрова, Нефизе Илязова и Станимира Николаева от VІІІа клас изработиха оригинални постери за световния ден. Мария Кацарова от Хб клас е доброволец с най - дългогогодишно участие в кампаниите. Момичета бяха и най-активни при раздаването на здравно-информационните материали, предпазни средства и червени лентички на техните съученици и учители.

На 4 декември ще се проведе доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН в медицинския кабинет на училището.

Координатори на акцията във Второ СОУ бяха Станислава Пейчева – медицински специалист и преподавателите - Елина Богословова и Гинка Русева.

 

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 688 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar