Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Януари » 15 » С крилете на книгата Мариела Петкова от ІІ СОУ ще лети до Брюксел
12:04
С крилете на книгата Мариела Петкова от ІІ СОУ ще лети до Брюксел

Европейския парламент в Брюксел ще посети Мариела Петкова от ХІ в клас, профил „Хуманитарен“,  на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Тя спечели голямата награда от националната кампания „Читател на годината 2015“ - прочела е над 300 книги от Регионалната библиотека Търговище. Мариела споделя, че обича да чете „интелигентно написани книги“. Допадат й както българските класици, така и съвременните автори. За разлика от много свои връстници тя предпочита да чете от хартиен носител, защото иска да усеща аромата на хартията, но не отрича и ролята на електронните книги. С нетърпение очаква да се запознае с другите любители на книгата и да изживее поредното си приключение в Брюксел – този път истинско, не в света на литературата.Тя е най-младият читател в групата, включваща представители от всички области на страната. Емоционална, земна и любознателна, Мариела е поредният повод за гордост – за своите родители, учители, приятели.

Официалната церемония за награждаване на отличените в кампанията се проведе на 8.01.2015 г. в Столична библиотека. Специален гост бе кметът на София Йорданка Фандъкова. Кампанията "Читател на годината" се провежда за втора година. Инициирана е от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. Тя е провокирана от изследване, според което 5% от българите не са прочели нито една книга през живота си. Близо 32% от пълнолетното население на страната споделят, че през последната една година не са прочели нито една книга, а 27% са на мнение, че не е нужно да четат. Инициативата има за цел да стимулира интерес към четенето сред всички възрасти.

Желаем още много успехи на Мариела в нейния житейски полет!

Йорданка Филева – главен учител
 

Категории: Актуални събщения | Views: 877 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 1
avatar
1 teodordonchev75 • 20:01, 01.03.2016
супер и браво!
biggrin smile smile smile smile smile smile biggrin biggrin biggrin
omForm">
avatar