Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Декември » 7 » Седмицата на компютърните науки и образование във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище
10:29
Седмицата на компютърните науки и образование във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище

На 06.12.2016 г. ученици от VII клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включиха в инициативата „Часът на кодирането“,  предназначена да популяризира програмирането и да покаже, че още от ранна възраст може да се програмира.  Учениците се потопиха в света на компютърните игри, като използваха блокове с код  и под ръководството на Венка Петрова, старши учител по информатика и информационни технологии,  създадоха и свои варианти на игрите.  Всички получиха сертификати за успешно завършен час на кодирането и демонстриране на основни концепции в компютърните науки.

Учениците се присъединиха към най-голямото събитие за обучение в Седмицата на компютърните науки и образование между 5 и 11 декември 2016 г. и като отбелязаха своето училище на картата на света. Гости на събитието бяха Елеонора Панайотова – заместник-директор на училището, и Мария Ангелова – старши учител по информатика и информационни технологии.

"Часът на кодирането" е инициатива на сайта Code, достигнала до десетки милиони ученици от 180 страни. Безпрецедентен брой партньори са се обединили в подкрепа на “Часът на кодирането” — включително Microsoft, Apple, Amazon, Клуб Америка, College Board и др. Всеки може да се включи в събитието на адрес https://hourofcode.com/bg.

Категории: Дейности и инициативи | Views: 788 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar