Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Януари » 3 » „Що значи да си достоен българин през ХХІ век"
13:30
„Що значи да си достоен българин през ХХІ век"

     Лидия Йорданова от Х б кл. на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище спечели І място в националния младежки конкурс „Що значи да си достоен българин през ХХІ век", организиран от Народно читалище  ''Добри Войников 1856'', гр. Шумен. Есето на Лидия е посветено на нашия съгражданин Йордан Камджалов.

Откъс от есето:

          Има ли днес достойни българи? Къде да ги търсим – в политиката, в бизнеса, в духовната сфера? Сред управляващите или сред обикновените хора? В столицата или в малкия град?

          Всички тези въпроси намират отговора си в едно име - Йордан Камджалов от Търговище -  един достоен българин на ХХІ век! Гордея се, че моят град се превърна в началната точка от пътечката, водеща го към звездите. Гордея се, че Йордан Камджалов е учил в моето училище, че са му преподавали моите учители, че е вървял по същите коридори. Може би е седял на моя чин... Това е било толкова скоро! Той е само на 30 години, а като диригент става лауреат на редица международни награди във Финландия, Германия и Англия. На 8 юни 2011 г. бе единодушно избран за музикален директор на операта, филхармонията и музикалния фестивал в Хайделберг, Германия. 30-годишният българин получи престижния пост сред 151 други участници, сред които и негови преподаватели и професори.

Категории: Конкурси | Views: 738 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar