Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Юли » 22 » Слънце, море и много настроение в Балчик - за изявените ученици на ІІ СОУ Търговище
10:17
Слънце, море и много настроение в Балчик - за изявените ученици на ІІ СОУ Търговище

В истинска творческа почивка се превърнаха дните от 14 до 19 юли 2014 година за учениците на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ град Търговище, които летуваха в базата на Община Търговище в град Балчик. В групата бяха включени 90 деца от ІІІ до ХІ клас, с ръководител Пламен Иванов, помощник – директор в училището.  Те спечелиха много награди в различни конкурси и състезания през учебната година – в  областта на изобразителното изкуство, музиката, театъра, танцовото изкуство, литературното творчество, информационните технологии, природните науки, спорта. Пет дни всички те живяха в царството на приключенията, изненадите и уникалните преживявания. Младите актьори от ателие „Театърът – сцена на живота“ и от клуб „Искра любородна“ с ръководител Здравка Радева зарадваха своите приятели с постановките „Петък 13“ и „Михал Мишкоед“. Танцьорите от ансамбъл „Мисионис“ с ръководител Иванка Василева виеха кръшни хора, в които се включваха и малки, и големи, а Йоанна Савова с изпълненията си на народни песни направи вечерите още по-вълнуващи. Очарователната Кристиана Асенова, голямата надежда на България, омагьосваше публиката с неповторимия си талант.

Доброто настроение бе гарантирано от съчетанието на слънце, море и много красота в Ботаническата градина и Двореца – лятна резиденция на румънската кралица Мария от 1924 г. Историческият музей, възрожденският комплекс и Художествената галерия в Балчик, които учениците разгледаха, обогатиха познанията им за историята, бита и културата на града.

Летният лагер се организира за втора поредна година по инициатива на Кмета на Търговище д-р Красимир Мирев и се финансира от бюджета на Общината. Той е поредното доказателство за съвместните грижи за младите таланти на ІІ СОУ – между училището, родителите и местната власт.

 


   

   

   

  

Йорданка Филева – главен учител 
по български език и литература

Категории: Актуални събщения | Views: 1393 | Добавено от: Rebi | Rating: 4.8/4
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar