Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Декември » 12 » „Специално за момичета”- та от Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище
09:24
„Специално за момичета”- та от Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище

Всички момичета от пети и шести клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище гледаха театралната постановка „Специално за момичета” на Държавния куклен театър Търговище, свързана с едно от  най-често срещаното раково заболяване сред жените по света – рака на маточната шийка. Пиесата има за цел да информира подрастващите девойки за опасността от заболяването и ефективната защита срещу него.

Тематичният спектакъл представи по интересен и атрактивен начин историята на двете приятелки Тина и Нели. На фона на типичните тийнейджърски истории техните разговори разкриха важна информация за човешкия папиломен вирус – причини и факти за заболяването, потенциални рискове и евентуални последствия. На сцената бе прожектиран и кратък видеоклип за кампанията по Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка.

 

Галина Димитрова – класен ръководител на VІ б клас

Категории: Дейности и инициативи | Views: 504 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar