Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Февруари » 1 » СРЕЩА С МЕДИИТЕ
18:01
СРЕЩА С МЕДИИТЕ

Днес, 01.02.2012 г. РИО - Търговище покани медиите от областта на пресконференция във връзка със стартирането на националния конкурс на МОМН „Иновации в образованието”.

Невяна Захариева, началник на РИО-Търговище, представи областния отбор, определен за състезанието. Ръководител на отбора е Даринка Георгиева – началник на отдел ИОМД в РИО – Търговище, членове са директорите на три търговищки училища – Севдалина Зафирова, Галя Панайотова и Димитър Алексиев и директорът на ОУ „Любен Каравелов”, гр. Попово – Марина Димитрова.

Ръководителят на отбора сподели пред медиите: „Очакванията ни са свързани с нагласата да градим заедно със заинтересованите страни не училищна или учебна среда, а училищна общност, която подкрепя и гарантира развитието на всеки ученик. Предлаганата иновация - модел на взаимодействие със заинтересовани страни - ще апробираме във връзка с изграждането на житейски умения у учениците. За име на нашата иновация „Заедно, задружно, с общи усилия” избрахме ключовите понятия от дефиницията на Български тълковен речник, с която се обяснява значението на думата "общо". Идеята е да поставим основите на модел на взаимодействие, в който участниците да се чувстват част от общност, която развива образователната система като подобрява условията за адаптация на ученика към цялото многообразие на живота – училищен и извънучилищен – като помага за изграждането на житейски умения”.

Иновацията ще се апробира в 20 училища от областта в рамките на шест месеца. Предстои обучение на отбора и на директорите на пилотните училища в НИОКСО – Банкя.

Дейностите и резултатите ще могат да се проследяват и на специален сайт, който ще се изработи в рамките на проекта.

„Заедно, задружно, с общи усилия” 

Категории: Иновативни практики | Views: 806 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar