Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Април » 12 » Стартираме кампанията за Деня на Земята във ІІ СОУ Търговище, съвместно с РИМ Търговище
14:28
Стартираме кампанията за Деня на Земята във ІІ СОУ Търговище, съвместно с РИМ Търговище

„Даровете на природата” е надсловът на тазгодишната кампания на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” за Деня на Земята, посветена на Международната година на бобовите култури, обявена от Организацията на обединените нации. Темата ни насочи да отправим покана за съвместни дейности към нашите партньори от Регионален исторически музей Търговище, на която те с готовност се отзоваха.

Фасулът, грахът и лещата са много важни за осигуряването на прехраната на голяма част от световното население. Въпреки, че в много страни тези растения са неотменна част от менюто на хората, ООН счита, че бобовите култури все още не са добре оценени. Те са сравнително евтина алтернатива на животинските белтъци и могат да помогнат за преодоляването на глада по света. През цялата година ООН ще организира мероприятия и научни конференции по темата.

В хода на кампанията учениците ще се запознаят с хранителните и лечебните свойства на бобовите растения, с традициите в отглеждането и използването им в нашия край, ще представят нетрадиционни рецепти, ще използват бобовите семена в изработването на пана и предмети.

Разнообразните дейности ще направят съпричастни възпитаниците на ІІ СОУ към световните проблеми в Деня на Земята и преки участници в постигане на целите на ООН за популяризиране на ползите от бобовите култури.

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1099 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar