Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Октомври » 8 » Светът ще бъде прекрасно място за живот
08:51
Светът ще бъде прекрасно място за живот

Учениците от VI „а” и VI „г“ клас на II СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, с класни ръководители Петя Димова и Мария Ангелова, се включиха в инициативата на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света“.

На 1 октомври 2015 г., в часа на класа, те се запознаха с Глобалните цели за устойчиво развитие на планетата - гледаха и обсъдиха анимация по темата, работиха в екипи по големите проблеми на настоящето, дадоха свои предложения за преодоляването им, създадоха постери и ги представиха пред съучениците си.

Всички участващи в урока се присъединиха към мнението, че промяната зависи от нас: да пазим природата чиста, защото е наш дом; да събираме разделно отпадъците, за да бъдат рециклирани; да пестим енергия и материали; да се отнасяме по-добре с околните и др. Ако всеки направи това, което може, светът ще стане прекрасно място за живот.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 739 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar