Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Юни » 17 » Танцов ансамбъл „Мисионис” – с обновена зала
09:36
Танцов ансамбъл „Мисионис” – с обновена зала
На 12.06.2013 г. учениците от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище имаха поредния повод за радост – открита бе обновената зала на Танцовия ансамбъл „Мисионис” към училището с ръководител Иванка Василева. 
На откриването присъстваха Даринка Георгиева, началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност”, и Марияна Стефанова, старши експерт по физическо възпитание и спорт, към РИО Търговище. Галя Панайотова – директор на ІІ СОУ - поздрави учениците, пожела им все така да обичат народните танци и да бъдат ревностни посланици на българския фолклор. Станиянка Петкова, главен експерт в Община Търговище, обяви, че  кметът на общината награждава участниците в ансамбъла с петдневен творчески лагер в град Балчик. Пред своите родители и учители танцьорите представиха част от репертоара си, увличайки със себе си на хорото и много от присъстващите. 
Танцьорите от хореографските паралелки представят отлично училището, града ни и България на национални и международни фестивали и конкурси – в Гърция, Румъния и др. Обновената танцова зала ще ги стимулира за нови успехи.


Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Актуални събщения | Views: 887 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar