Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Февруари » 17 » Теорията и практиката – за ефективна дисциплина
16:39
Теорията и практиката – за ефективна дисциплина
Работен семинар „Дисциплина чрез сътрудничество" бе организиран във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов" Търговище на 13.02.2014 г, с водещ Иван Игов – психолог. Семинарът е включен в училищния план за квалификационна дейност. В него участваха 35 педагози, които получиха сертификати от Дружеството на психолозите в България – национален представителен член на Международния съюз за психологически науки и Европейската федерация на психологическите асоциации.
Дисциплина чрез сътрудничество е синтез на теории за поведението и дисциплината, преведени на езика на практическите умения и стратегии. Тя представя съвременни, значими идеи за развитието, общуването и сътрудничеството при човека. Тъй като младите хора отразяват ценностите и поведението, които виждат около себе си, към тях трябва да се подхожда със съвременни методи за ефективна дисциплина.
Процесът на дисциплина чрез сътрудничество поощрява позитивната връзка не само между учител и ученик, но и между учител и родител, учител и учител, учител и администрация. Да се постигне такова сътрудничество не е лесна задача – убедиха се педагозите, които очакват и други актуални форми на квалификация от ръководителя на програмата Иван Игов.


Категории: Дейности и инициативи | Views: 637 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar