Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Юни » 5 » Участие в инициативата „Аз съм българче“
14:02
Участие в инициативата „Аз съм българче“
 
„Аз съм българче" от Иван Вазов - почти винаги от него започва своите литературни познания всеки български ученик. В деня на детето и в навечерието на 2 юни за поредна година в двора на II СОУ „Професор Никола Маринов" прозвуча това най - българско стихотворение. Рецитираха го 400 ученици от начален и среден курс.
Урокът по родолюбие започна с издигане на националното знаме от скаутския клуб и завърши с изпълнение на песента „Аз съм българче".
За участието си в едновременното рецитиране на стихотворението училището получи грамота от образователния портал Академика БГ - организатор на инициативата.
А в обръщението си към учениците президентът Росен Плевнелиев отбелязва „...стихотворението заема специално място не само в българската литература, но и в сърцето на всеки един българин"
 
А. Владева
Категории: Дейности и инициативи | Views: 994 | Добавено от: MRebi | Rating: 4.0/4
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar