Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 23 » Ученици и родители - заедно на празника във ІІ СОУ Търговище
11:39
Ученици и родители - заедно на празника във ІІ СОУ Търговище

В навечерието на Коледа учениците от V б клас, с класен ръководител Галина Димитрова, от Второ СОУ „Професор Никола Маринов” Търговище пресъздадоха част от традициите, характерни за светлия християнски празник. Те направиха съпричастни към своите вълнения гостите – родители и учители, възстановявайки обичая Бъдни вечер с трапезата, отрупана с определен брой постни ястия, според традицията. Не по-малко атрактивни бяха и коледарите, които отправиха към присъстващите пожелания за здраве, късмет и берекет.

Към традиционните обичаи петокласниците добавиха и съвременните технологии - представиха презентации, чрез които научиха още за историята на празника, за специфичните обредни практики и различните вярвания, както и за коледните традиции в различни страни по света.

На финала децата разчупиха обредния хляб Боговица, почерпиха своите гости за здраве и ги поздравиха с изпълнение на песента „Здрава, здрава годинчица”.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 532 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar