Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2011 » Ноември » 2 » УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ 2. СОУ „ПРОФ. НИКОЛА МАРИНОВ” - ГР. ТЪРГОВИЩЕ, ПРЕДСТАВЯТ ТВОРБИ ЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
10:12
УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ 2. СОУ „ПРОФ. НИКОЛА МАРИНОВ” - ГР. ТЪРГОВИЩЕ, ПРЕДСТАВЯТ ТВОРБИ ЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

На 28 октомври 2011 г., в Министерството на образованието, младежта и науката бе открита изложба на ученици от 9 до 12 клас от 2. СОУ „Проф. Никола Маринов”. Експозицията представя творби от темите и задачите по учебната програма за учебно-творческа практика „Пленер”, провеждащ се ежегодно. В ретроспективната изложба се показват произведения и на учителите от училищетоКирил Батембергски, Александър Христов, Диана Ангелова, Татяна Трендафилова и Илия Иванов. 

Изложбата е своеобразна равносметка на постигнатото от пленерите, в които учениците имат възможност да приложат наученото за композицията в изящните изкуства, хармонията на цветовете, за играта на светлините и сенките и отражението им върху възприемане на формите в пространството. Те имат свободата да изберат мястото и гледната точка към обекта на изобразяване. 
На проведената през септември 2010 г. XIV международна изложба за деца и младежи във Финландия, децата от студиата и школите по изкуства  от Търговище са отличени с 4 медала. Произведенията им влизат в колекцията от над 90 000 творби от 130 държави на Центъра за изкуство за деца и младежи в гр. Хювинкаа. От българска страна са заявили общо 708 творби. Всички участници са представили рисунки, графики, фотографии и комикси на тема „Моят дом”. Шест от българските млади автори са отличени със златен медал, а на 31 наши ученици произведенията са почетени с дипломи. 
Екипът на 2. СОУ„Проф. Никола Маринов”  многократно е награждаван за добри резултати, в конкурси и за осъществени проекти. В училището се обучават над 1200 ученици в 50 паралелки, профилирани в: музика, изобразително изкуство, хореография, информационни технологии. То разполага с 22 мултимедийни кабинета и два кабинета със Smart Board. В сградата има монтирани Wi-Fi точки, осигуряващи безжичен инернет достъп на ученици и учители. Всички преподаватели използват в работата си преносими компютри.

По линия на подпрограма „Коменски” се  осъществява проект в мрежа партньори от 7 държави. Реализирани са проекти по линия на националната програма „Да направим училището привлекателно за младите хора”, ориентирани към ритуализация на училищния живот. 

През последната година са получени над сто награди от участия на ученици в национални и международни конкурси. Вече втора година училището разполага със собствено звукозаписно студио – кабинет „Музикални технологии”, оборудван с техника за миксиране и мастериране и система за звукозапис. Учениците от профил „Музика” записват свои авторски творби. Записите стават част от функциониращия музикален фонд на училището. С много участия са изградените с кастинг хорове, както и акордеонен и цигулков оркестър.

СТАТИЯ НА МОМН

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1178 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar