Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Февруари » 10 » Ученици и учители от ІІ СОУ Търговище участваха в среща с писателката Неда Антонова
10:36
Ученици и учители от ІІ СОУ Търговище участваха в среща с писателката Неда Антонова

На истинска среща с мъдростта и таланта присъстваха ученици и учители от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище на 04.02.2016 г., когато известната писателка, нашата съгражданка, Неда Антонова представи новите си книги, обединени в трилогията „Възкресените“. Това са романите „Царица Елеонора Българска“, „Съвършената“ и „Неговата любима“. В тях възкръсват три велики жени - реални, почти неизвестни или забравени. Царица Елеонора, преподобна Стойна и Венета, Ботевата любима, са мерило за човешка всеотдайност и извисеност. Д-р Дарин Димитров – кмет на Община Търговище – поздрави талантливата писателка, като й пожела още дълги години да бъде гордост за нашия град и за страната ни. Румен Леонидов – писател, публицист, издател – подчерта, че във всяка от своите героини Неда Антонова е видяла и вложила част от себе си.

Читалнята за възрастни в Регионалната библиотека се оказа тясна за ценителите на словото, желаещи да чуят и видят Неда Антонова, срещите с която продължават на страниците на книгите й…

 

Видео от срещата с Неда Антонова ТУК:

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 869 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar