Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Февруари » 15 » Ученици от ІІ СОУ Търговище – с награди от национален конкурс за рисунка
13:30
Ученици от ІІ СОУ Търговище – с награди от национален конкурс за рисунка

Младите художници от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище спечелиха  награди в Националния конкурс за рисунка „Недорисуван свят“, 2016 г., организиран от Фондация „Яворов“, къща музей „Яворов“ Чирпан и Община Чирпан. Това са:

Боян Колев VІ б клас - ІІ място за рисунката „Кукер“

Иванита Иванова - ХІ б клас - поощрителна награда за рисунката „Нестинари“

Учениците са възпитаници на Диана Ангелова – старши учител по изобразително изкуство. Те получиха грамоти и предметни награди

 Конкурсът се провежда за четвърта поредна година в памет на талантливата, но рано отишла си от този свят художничка Василия Стоилова – праплеменница на гения на българското поетическо слово Пейо Яворов и внучка на големия български художник Васил Стоилов. В него със свои творби на тема „България и светът в рисунки” участваха над 300 ученици от цялата страна. Жури с председател художникът Владимир Кондарев разгледа получените творби и определи наградените. Най-добрите рисунки са включени в изложба, която е експонирана в Художествена галерия „Никола Манев” – гр. Чирпан.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 1054 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar