Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 10 » Ученици от Второ СОУ „Проф. Н. Маринов” се запознаха с работата на полицаите
12:46
Ученици от Второ СОУ „Проф. Н. Маринов” се запознаха с работата на полицаите

В сряда /09.12.2015 г./ учениците от 5 Б клас, придружени от помощник-директора  Пламен Иванов и класния си ръководител Галина Димитрова, посетиха и разгледаха Районното управление на полицията в Търговище. Целта бе те да се запознаят на място със спецификата на професията полицай и да разгледат отвътре сградата на полицията.

Учениците с интерес разгледаха детския изолатор за непълнолетни деца и помещението за закрила на деца в беда. Полицаите подробно обясниха на петокласниците какви процедури се спазват при задържането на арестанти и отвеждането им в килиите. Много голям интерес сред децата предизвика научно-техническата лаборатория за снемане на отпечатъци на заподозрените. Някои от подрастващите имаха възможността да видят и усетят нагледно как се извършва снемане на дактилоскопни отпечатъци.

Едночасовата обиколка продължи с лекция и беседа за детската престъпност. Криминалистите обясниха на учениците как да се пазят от различни престъпления и как да постъпят правилно ако намерят загубени вещи. От своя страна някои от децата споделиха, че самите те са губели свои вещи, но своевременно са им били върнати от честни хора.

Опознавателната инициатива завърши на паркинга пред полицейското управление, където децата разгледаха отвън и отвътре полицейски автомобил.

Категории: Дейности и инициативи | Views: 779 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar