Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2011 » Януари » 12 » Училищният парламент при Второ СОУ „Проф. Н. Маринов”
14:23
Училищният парламент при Второ СОУ „Проф. Н. Маринов”

      Училищният парламент при Второ СОУ „Проф. Н. Маринов” бе основан в началото на настоящата 2008/2009 учебна  година. Парламентът е извънкласна форма на работа в нашето училище за усвояване на социални умения, за устояване на правата ни, изпълнение на задължения и поемане на отговорности като членове на училищната общност.

      В парламента може да членува всеки човек от 5-ти до 12-ти клас, който спазва правилника, правилата и участва активно в училищния живот. 

      В нашия училищен парламент по право членуват: директорът на училището, един представител на училищното настоятелство на ротационен принцип, педагогическият ръководител и петима учители, които се предлагат от участниците на първото заседание в началото на всяка учебна година. Горепосочените имат право само на съвещателен глас.

     Училищният парламент работи за осмисляне на свободното време, за подпомагане на ученическата инициативност и реализация на познавателните интереси. 

      За осъществяване на целите ни, още на първото си заседание, парламента прие  план и правилник за дейността. На първата учредителна сбирка приехме целите, които си поставихме за изпълнение. В последствие за тяхното изпълнение изработихме и план. 

      Разнообразна е дейността ни, тъй като са различни интересите на членовете ни. Своеобразно начало на дейността си поставихме с отпразнуването на международния ден музиката с музикално парти. 

      Тъй като нашето училище е с творческа насоченост продължение на дейността ни се яви конкурсът за авторска песен и рисунка на тема: „Пролетта, ново начало за живот и още нещо…” 

      Интересни и развлекателни бяха коледните тържества, които бяха организирани и реализирани изцяло от парламента и с финансовата подкрепа на ръководството. 

      Желанието на учениците да се правят и други подобни тържества и мероприятия в сградата на училището, ни показват, че вървим в правилната посока. А това ни мотивира и продължаваме да организираме  конкурси, състезания, екскурзии, походи. Научаваме се да бъдем по-организирани, и да прекарваме ползотворно свободното си време. 

     Много се гордеем с благотворителните акции за набиране на средства за абитуриенти-сираци от нашето училище. Бяха проведени коледен базар за картички и акция под мотото: „Купи мартеничка, дари радост на съученик в беда”. 

      Радваме се, че успяхме да съберем и дрешки за деца с увреждания от дома „св. Мина” в село Стража; за децата от дом Майка и дете и комплекса за социални услуги. Удовлетворени сме, че акцията бе проведена редом с нашите учители, защото и те предоставиха дрехи и закупиха от ръчно изработените коледни картички и мартенички, които не бяха изготвени „професионално”, но бяха съградени с много топлина. 

     Удовлетворени см от дейностите, които вършим, защото те ни учат на съпричастност, ползотворно прекарване на свободно си време. Харесва ни че имаме възможност сами да правим предложения, както и опитът който ни „предоставя”предизвикателството свързано с поемането на отговорности. В крайна сметка провеждаме своите дейности, развиваме и обогатяваме училищния живот, въпреки трудностите и перипетиите, които понякога застават пред нас. 




Свали презентацията на Училищен парламент 2010-2011  
Категории: Училищен парламент | Views: 1484 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar