Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Юни » 7 » В динамичната нощ на музеите
14:09
В динамичната нощ на музеите

На 18 май 2013 г. ученици от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище взеха участие в Европейската нощ на музеите. За отличното си представяне те получиха благодарствено писмо от ръководството на Регионалния исторически музей в нашия град. 
Борислава Бончева и Селен Шенол от ІХ а клас, Славена Гутева и Габриела Григорова от ХІ б клас с желание се включиха като доброволци - асистенти на музейните специалисти. Те станаха лица на музея в динамичната нощ. С тяхна помощ посетителите на Славейковото училище осъществиха своята разходка назад във времето, снимаха се за спомен в музейното ретро фотоателие в облекла от миналото, разгледаха стари училищни уреди и апарати.
Къщата на Хаджи Ангел, където се намира етнографският музей, за пореден път се превърна в естествена сцена за великолепната игра на младите актьори от клуб „Искра любородна” с ръководител Здравка Радева. Представяйки комедията на Добри Войников „Криворазбраната цивилизация”, учениците потърсиха измеренията на родолюбието в миналото и днес


  

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 952 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar