Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Февруари » 17 » В Търговище - събития, хора, места…
13:54
В Търговище - събития, хора, места…
Всеки, който проявява интерес към миналото на Търговищкия край и изобщо към българската история, може да разгледа новия сайт ФотоАрхив.bg на Държавна агенция "Архиви”. В него са публикувани над 1000 фотодокумента от Търговище, съхранени и регистрирани в Държавен архив – Търговище. Дигитализираните фотографии илюстрират историята и развитието на Търговищкия регион от 70-те години на ХІХ век до 2007 г. в различни области на обществения, политическия, икономическия и всекидневния живот. 
С помощта на фотодокументалното богатство ще си припомним за героизма на българските офицери и войници, участвали в Балканската, Първата и Втората световна война; ще проследим промяната в архитектурния облик на Търговище, Омуртаг и Попово; ще почувстваме бедственото положение на населението в Търговище след катастрофалното наводнение през 1914 г.; ще се върнем в годините на масовизацията в селското стопанство и развитието на промишлеността; ще се потопим в атмосферата на празненства и културни прояви, както и в богатия училищен живот на нашите предци.

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: От Ески Джумая към Търговище | Views: 849 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar