Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Февруари » 25 » Втори епизод на шоуто „Изплюй камъчето с Деси К.”
12:01
Втори епизод на шоуто „Изплюй камъчето с Деси К.”

На 17 февруари 2014 г. в Х а клас на „ІІ СОУ Проф. Никола Маринов” Търговище беше реализиран вторият епизод на шоуто „Изплюй камъчето с Деси К.”. Този път на гости на водещата Десислава Колева бяха Сузана Петрова - „актриса” и Стефани Димитрова - „социален работник”. Те отговаряха на много въпроси, зададени от водещата и зрителите.
Актрисата сподели, че тази професия е нейна детска мечта. Като ученичка в пети клас тя се записва в училищния клуб за актьорско майсторство и постепенно разбира, че това е призванието ѝ. Младата жена разказа за трудните приемни изпити в НАТФИЗ, но е успяла да се справи, тъй като още от ученичка е излизала на сцена и е придобила безценен опит. Първото представление, в което е участвала, е комедията  „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников. Актрисата изпълни знаменития монолог на Хамлет „Да бъдеш или да не бъдеш", с което спечели овациите на публиката. Сузана каза, че би играла в телевизионна продукция, въпреки че сцената я привлича много повече. Тя „изплю камъчето”, заявявайки категорично: „Никога не бих участвала в порно филм, дори да ми предлагат голямо заплащане. За мене достойнството е над парите."
Също като Сузана, и Стефани Димитрова има професия, пряко свързана с хората. Тя открива своето призвание, когато в интернет прочита писмо от сестричката на болно момиченце, която призовава за помощ - събиране на средства за лечението на детето. Виждайки как хората се обединяват около каузата, разбира, че иска да помага на околните. Сподели: „Трудностите в професията ми идват от това, че хората невинаги са отворени към доброто. Но опора ми дават сълзите на щастие и благодарност в очите на тези, на които съм помогнала." През свободното си време Стефани обича да ходи на спокойни места в околностите на Търговище, за да избяга от напрегнатото ежедневие.
И двете жени имат призвания, чрез които правят хората по-добри и по-щастливи. Те работят вече по съвместен проект – да организират театрално представление с благотворителна цел.
Участник в шоуто беше и г-жа Бейтулова, педагог и ръководител на Училищния парламент. Тя разказа на присъстващите за благотворителните инициативи, които се организират в нашето училище. Покани Сузана и Стефани да станат лицата на първомартенската кампания за изработване на мартеници. Събраните средства от продажбата им ще бъдат дарени на абитуриенти от социално слаби семейства.
Очакваме новия епизод на шоуто - нови гости, нови емоции, нови камъчета…

Категории: Иновативни практики | Views: 813 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/4
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar