Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Юни » 2 » Второ СОУ и РЗИ гр. Търговище заедно по повод Световния ден без тютюн
08:46
Второ СОУ и РЗИ гр. Търговище заедно по повод Световния ден без тютюн

Световната здравна организация (СЗО) обявява 31 май за Световния ден без тютюн през 1988 г. През 2015 г. СЗО призовава всички страни за съвместни усилия:  „Спрете незаконната търговия с тютюневи изделия”.

ІІ СОУ „Проф. Н. Маринов” и Регионалната здравна инспекция са традиционни партньори. През тази учебна година те проведоха съвместно различни дейности, включително реализацията на проекта „Спри! Избери живота!”, с който  участваха в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”. В навечерието на Световния ден без тютюн учениците от ІХг клас, участници в проекта, изработиха и поставиха във фоайето на училището табло със снимки, представящи осъществени от тях дейности срещу тютюнопушенето, с което отправиха  своето послание за живот в среда без тютюнев дим.

В борбата срещу вредния порок се включиха и по-малки ученици - от V и VІ клас на Второ СОУ, участници в клуб „Заедно можем” към РЗИ. Те раздадоха брошури на съученици, учители и родители на входа на училището, както и на граждани по централните улици на града. Листовките съдържаха информация на тема: „Влияние на тютюневия дим върху здравето и развитието на децата”.

Пасивното пушене остава една от най-големите заплахи за детското здраве в световен мащаб, а тютюнопушенето всяка година взема много жертви. Ангажирането на учениците в акции за превенция на болести и здравословен начин на живот, ги прави по – отговорни както по отношение на своето здраве, така и на хората около тях.

 

Елина Богословова –
главен учител по биология и здравно образование

 

Категории: На училище извън училище | Views: 998 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar