Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Януари » 29 » Второ СОУ Търговище и Окръжен съд Търговище – партньори по образователна програма за гражданското обучение и възпитание
10:04
Второ СОУ Търговище и Окръжен съд Търговище – партньори по образователна програма за гражданското обучение и възпитание

На 28.01.2016 г. в Окръжен съд Търговище, под ръководството на Полина Борисова – главен учител по учебните дисциплини от философски цикъл, се проведе първото занятие на учениците от ХІ клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище по образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Темата, по която се обучаваха единадесетокласниците, беше: „Конституцията като върховен закон. Разделение на властите според Конституцията. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. Висш съдебен съвет. Представяне на професиите съдия, прокурор, следовател“. Емоционално и практически насочено съдия Николова представи функциите на основните фигури в съдебната власт. Учениците достигнаха до извода, че правните норми имат силата на задължение и могат да защитят живота, свободата, достойнството и собствеността на всички.

 

 

 

 

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 964 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar