Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 7 » Във ІІ СОУ Търговище откриха Националната седмица на четенето
13:09
Във ІІ СОУ Търговище откриха Националната седмица на четенето

Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище  се включва в Националната седмица на четенето /7 – 12.ХІІ.2015 г./, в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2014-2020 година.

На 7.ХІІ.2015 г. Галя Панайотова – директор на ІІ СОУ откри седмицата и пожела на учениците да запазят и да увеличат интереса си към четенето, което е богатство за всеки човек. Симона от VІ г, Мира и Арзу от VІ а клас представиха откъси от любими литературни произведения и споделиха защо обичат да четат. Ирина Ризова – старши учител по български език и литература – прочете своето есе „В търсене на истината писменото слово няма съперници“.

Националната седмица на четенето е организирана от Методическото обединение по български език и литература и от Методическото обединение на учителите и въапитателите в начален етап. Тя е включена в училищния план за насърчаване и повишаване на грамотността през учебната 2015/2016 година.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 568 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar