Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Февруари » 1 » Възпитателите в начален етап на ІІ СОУ Търговище повишават квалификацията си
10:10
Възпитателите в начален етап на ІІ СОУ Търговище повишават квалификацията си

На 29.01.2016 г. във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се проведе открит урок по самоподготовка по Човекът и природата в полуинтернатна група ІІІ клас. Темата на урока бе  „Групиране на животните според начина им на хранене”. За реализиране целите на урока и повишаване познавателната активност на учениците старши възпитател Нервиш Мехмедова използва разнообразни дидактични методи – разказ, беседа, наблюдение, интегративни и интерактивни методи и техники, използване на ИКТ. Чрез компютърна презентация учениците проследиха групите животни според вида на приеманата храна, затвърдиха и разшириха знанията си за растителноядни животни, хищници, месоядни и всеядни животни. Третокласниците се включиха в групова работа със състезателен характер. Те съставиха хранителни вериги, използвайки цветни илюстрации на растения и животни, откриваха грешки в съставени хранителни вериги. За по-задълбочено вникване в учебния материал и стимулиране на творческите сили и инициативността на децата всяка група изработи проект на тема „Постави ме на правилното място”.

Присъстващите учители и възпитатели споделиха впечатленията си относно използването на интерактивните методи за повишаване постиженията на учениците и за развиване на творческите им способности. Пламен Иванов - помощник-директор, поздрави третокласниците за тяхното старание и за изключителната им активност по време на часа.

Проведеният час по самоподготовка е включен в годишния план на Методическото обединение на възпитателите в начален етап и в плана за квалификационната дейност на училището.

,

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 766 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar