Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 23 » За Рождество Христово – награди от литературен конкурс за ученици от ІІ СОУ Търговище
12:03
За Рождество Христово – награди от литературен конкурс за ученици от ІІ СОУ Търговище

Двама ученици от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Тъговище спечелиха награди от Четвъртия Национален конкурс за православна поезия и проза „Рождество на Спасителя”- Бургас 2015 г.:

Димо Русев ІХ в клас - поощрение – за есе

Гергана Стефанова ІV клас - ІІІ място – за приказка

Конкурсът е включен в Националния календар за извънкласни дейности на Министерството на образованието и науката за 2015/2016 уч. г. В него участваха ученици от цялата страна, а отличените получиха своите грамоти и награди на тържествена церемония в Бургас на 18.12.2015 г.

Откъс от есето на Димо Русев:

Идват светлите коледни и новогодишни празници. А с тях се увеличават и надеждите ни да бъдем по-добри и по-сплотени. С празниците са свързани и много народни традиции, а традициите изискват много търпение и отдаденост.

Винаги съм се чудил кога баба ми Елена успява да приготви всичко за коледната трапеза, че когато се съберем около нея, да са пълни и очите ни, и сърцата ни. Веднъж я попитах за това, а тя ми отговори: „Сине, когато човек прави нещо с голямо желание, то ще се получи. А на Коледа всичко се сбъдва.“ Баба Елена ми разказа как на всяка Коледа става рано да омеси питката и да направи баницата. След това отива на църква да се помоли за всички нас, защото на Коледа е роден нашият спасител Иисус Христос, защото това е светъл празник, който сплотява хората и ги прави по-добри. На този ден около трапезата се събират всички семейства, изпълнени с любов и смирение. На този ден хиляди детски мечти се сбъдват.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 684 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar