Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Септември » 21 » ЗАЕДНО ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ
18:17
ЗАЕДНО ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ
 
Учителите, учениците, родителите, Училищното настоятелство – цялата училищна общност на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище подкрепя националната инициатива "Минута за децата, за които първият учебен ден няма да се състои”. На 17.09.2012 г. учебните часове във всички класове започнаха с минута мълчание за децата, станали жертва на пътно-транспортни произшествия. На 19.09.2012 г. класните ръководители на вторите класове организираха среща с родителите на тема „Да пазим децата на пътя”. Присъстващите споделиха своята загриженост за това, че децата са подвластни на своята детска природа. Щом са увлечени в игра или оживен разговор с приятели, се втурват през платното, забравили, че трябва да се оглеждат за приближаващи моторни средства. Играта напълно владее тяхното съзнание, реакциите им са непредвидими и внезапни. Класните ръководители - Пенка Асенова, Маринела Колева, Милена Тенчева, Калин Кръстев - посъветваха родителите постоянно да разясняват на децата правилата за движение на пешеходците, да им показват местата за пресичане на пътното платно и кръстовищата около училището, значението на светлините на светофара и т. н.
Отговорността за живота и здравето на децата като участници в движението е обща. В това отношение ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” осъществява постоянна съвместна дейност и с други заинтересовани страни - Областна дирекция на МВР – КАТ, Български червен кръст, СБА и др. Инициатор на изявите е училищната Комисия по безопасност на движението с председател Пламен Иванов, която и през тази учебна година работи по план – актуализиран със съдействието на родителите и на съответните органи.
 
Йорданка Филева
Училищен пресцентър
ІІ СОУ «Проф. Н. Маринов» Търговище
Категории: Иновативни практики | Views: 708 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar