Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Октомври » 16 » Заедно в музея
09:54
Заедно в музея

Учениците от VІІ в клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включиха в обявената „Седмица на партньорството между училището и родителите“ /12-18.10.2015 г./.

На 13.10.2015 г., заедно с членове на родителския съвет и Антоанета Владева – класен ръководител, те посетиха Етнографската експозиция на Регионалния исторически музей Търговище. С интерес слушаха беседата на музейните специалисти, разглеждаха предметите, свързани с бита и поминъка на търговищенци в миналото. Часът на класа на тема „Да съхраняваме и обогатяваме нашето културно наследство“ ще остане незабравим за учениците и с това, че те дариха битови предмети от текстил за фонда на музея, следвайки примера на класния си ръководител. Така родолюбивите идеи на родители, деца и учители се реализират на практика, което показва, че семейството и училището споделят своите ангажименти за патриотичното възпитание на младите хора.

Партньорството между Второ СОУ и Регионалния исторически музей Търговище е традиционно. То спомага музейните зали да се превръщат в нетрадиционни образователни пространства и учениците да бъдат по-мотивирани като участници в учебно-възпитателния процес.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 683 | Добавено от: Rebi | Тагове: Седмица на партньорството | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar