Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Октомври » 2 » ЗАЕДНО, ЗАДРУЖНО, С ОБЩИ УСИЛИЯ
15:57
ЗАЕДНО, ЗАДРУЖНО, С ОБЩИ УСИЛИЯ
В първият ден на октомври Фолклорен танцов ансамбъл „Мисионис" при ІІ СОУ"Проф.Никола Маринов"отпразнува тържественото си именуване . Пред всички заинтересовани страни – родители, ученици, учители , танцьорите изпълниха  един от танците, с които се представиха  на  МФ"Купата на Неос Мармарас-2012г"












Официално г-жа Стойнова – помощник - директор на ІІ СОУ"Проф.Никола Маринов" обяви  името, поздрави  учениците и им пожела  да прославят името на нашето  училище на още много международни фестивали.
Танцьорки  изпълниха ритуал, поднесоха  пита и мед, дариха  кръсницата както повелява българския обичай.












С активната подкрепа на  заинтересованите страни , с аплодисменти бяха представени наградите  на ФТА"Мисионис"

Лично на всеки участник г-жа Стойнова връчи сертификат за участие в МФ и подарък от ръководството на училището- диск със снимки от фестивала . Учениците  се чувстваха горди , че са постигнали тези успехи за любимото училище.

Моделът на ФТА"Мисионис" продължава, мултиплицира се в различни форми на обучение чрез  танцово изкуство, развива житейски умения. Той е широко подкрепен от  училищното ръководство, което се явява  като движеща сила в реализацията на художествени проекти.


Иванка Василева
Худ. ръководител и хореограф


Категории: Иновативни практики | Views: 844 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar