Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Май » 12 » 11 май – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий
09:41
11 май – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий

Учениците от ІХ в клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище почетоха паметта на светите братя Кирил и Методий. На 11 май 2015 г. те проведоха своя час по литература извън училище, до едно свято място в града – църквата „Успение Богородично“ в кв. „Вароша“, защото вярата и езикът са тези, които са съхранили българщината, а делото на Кирил и Методий заслужава признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света. Хуманната мисия на Солунските братя е българският принос, който има значение за изграждането на културата и историята на съвременната цивилизация.

Учебният материал от раздела „Старобългарска литература“ е един от най-трудните за усвояване от деветокласниците. Всяко нестандартно педагогическо решение повишава интереса на учениците към него. Регионалната инициатива на РИО Търговище „На училище извън училище“ е едно от тях.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: На училище извън училище | Views: 1154 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar