Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Април » 2 » „125 години от рождението на Дебелянов” - междинна представителна изява по проект УСПЕХ
14:39
„125 години от рождението на Дебелянов” - междинна представителна изява по проект УСПЕХ
На 28.03. 2012 г. участниците в ателие „Театърът – сцена на живота” от ХІ б клас с ръководител Здравка Радева и в клуб „Силата на словото” от Х б клас с ръководител Йорданка Филева, работещи по проект УСПЕХ във ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище, проведоха вълнуваща литературна вечер „125 години от рождението на Димчо Дебелянов” в Регионална библиотека Търговище. Това беше междинна представителна изява на учениците, които запознаха присъстващите чрез компютърна презентация с живота и творчеството на най-нежния български лирик. В заниманията по проекта младите литературни творци, провокирани от лириката на Дебелянов, създадоха свои творби, които споделиха с публиката. Мотивът за невъзможното завръщане в бащината къща вдъхнови младите актьори да подготвят поетичен рецитал по стихове на съвременни български поети. Тяхното емоционално изпълнение развълнува всички присъстващи.
 
Литературната вечер показа част от житейските умения на учениците – да презентират, да работят в екип, да бъдат инициативни и креативни, граждански отговорни. Присъстваха Димитър Петров – старши експерт по български език и литература - РИО Търговище, Росица Куцарова – директор на Регионална библиотека Търговище, родители, учители и ученици от града и др.
Това е модел на взаимодействие между училищната мрежа и заинтересованите страни в регион Търговище по иновативна практика „Заедно, задружно, с общи усилия”.
Категории: "УСПЕХ" | Views: 988 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar