Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Юли » 4 » "Аз и животните"
14:08
"Аз и животните"
 
Учениците от Ателие Пленер – нарисувай света около нас: «Аз и животните» по проект» УСПЕХ» с ръководител Живка Жекова при II СОУ « Професор Никола Маринов” град Търговище представиха своята дейност във финална представителна изява на 02.07.2012г.
Подредена бе изложба на рисунки, свързана с видовете животни, начин на живот, грижата към тях и тяхното опазване . Гости на изявата бяха : Директорът на училището г-жа Панайотова,родители, учители и приятели на единадесетте участници.
Всеки ученик изказа своето виждане за изминалия период,свършената работа, получените знания, емоциите и трепетите съпътстващи проекта,като представи творбите си. В една истинска творческа атмосфера децата успяха да изразят себе си и да развият усещания за финния свят на животните,красивото и доброто.
Всеки ученик прояви своята уникална способност за претворяване живота и същността животните върху художествените творби.
В дневник на малкия художник отразяваха наученото и темите,по които рисуваха.При посещения и пленери правеха бързи скици на видяното.Показваше им се един различен ракурс към света,който да им помогне да мислят нестандартно и новаторски.
Всички изказаха своето задоволство от прекрасните резултати чрез работата по проект « УСПЕХ».
 
"В този проект чрез многото творби ние изразихме отношенията си,любовта и красотата към животните .Научихме се да рисуваме върху стъкло и с въглен,но не това е най-важното.Научихме се на правилно отношение към живота,красивото и доброто.Техниките,които използвахме ни разкриха богата палитра от цветове.Последно,като продукт на нашата работа изработихме диорама, в която показахме нашите житейски умения за опазване на природата и грижата за животните в нея. За жалост работата по проекта свърши,но изживяването и наученото няма да го забравим."
 Йоанна Врачалийска IV „а”кл.
„Вдъхновени от панорамата в град Плевен,която посетихме на екскурзия, решихме да създадем горска диорама.С нея ние изобразяваме взаимоотношения на животните в естествената им среда.Показваме видовете животни,които обитават гората.Надяваме се горските обитатели да бъдат запазени и оцелеят заедно с тази естествена екосистема и да ни радват с присъствието си."
Златина Дамянова IV”а” кл.
Чрез този проект ние научихме много за животните и природата. Благодарности към госпожа Жекова за хубавото време прекарано тук.За съвместната работа по проекта,от който научихме много за природата и животните и затова, че тук наученото може да го приложим занапред в живота.
Бурчин Хасанова IV”а” кл.
Категории: "УСПЕХ" | Views: 1429 | Добавено от: MRebi | Rating: 4.8/4
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar